Ana içeriğe atla

Stand Hostesi


Firmamız "stand hostesi" hizmeti de vermektedir.
Stand Hostesliği Nedir?
Alışveriş merkezlerinde markaların, festivallerde sponsorların, fuarda katılımcı firmaların daha etkili bir tanıtım yapmak için hem bilgi vermek hem de yönlendirme yapmak için desklerde görev verdikleri kişilere stand hostesi denir. Stand Hostesleri genellikle üniversite öğrencilerinden oluşur. Stand hostesi servis hostesiyle çok karıştırılan bir kavramdır. Stand hostesleri ikram ya da servis yapmazlar.
Tseye göre stand host/ hostesliği, fuar, sergi ve kongre gibi organizasyonlarda, standın düzenlenmesi ve müşteri hizmetlerinin verilmesi ile ilgili meslek alanıdır.
İşkura göre, kongre ve fuar hostesi, belirli bir süre içerisinde, kongre, seminer, fuar, sergi vb. organizasyonlarda salon ve sergi alanlarını (stand) düzenleme, müşteri hizmetleri ve kayıt kabul işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Kimlere Stand hostesi denir?
Fuar hostesleri fuarlarda, alışveriş merkezlerinde, gösterilerde ya da sokakta kurulmuş standlarda firma ve marka tanıtımını üstlenen bayanlardır. Bunlara stand hostesi adı da verilebilir. Fuar hostu da aynı işi yapan erkeklere verilen isimdir. Fuar hostesleri firmaların ürettiği ürünleri ya da sağladığı hizmetleri tanıtabilir ve reklam yapabilir. Fuar hostesleri yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışabilir. Genellikle yarı zamanlı olabilmesi ve bir gün içinde diğer işlere nazaran iyi para kazandırması gibi sebeplerden üniversite öğrencilerinin tercih ettiği bir seçenek hâline gelmiştir. Bununla birlikte amatör olanlar ve model/manken olmak isteyenler de başlangıçta fuar hostesliği yapmaktadırlar.

Stand Hostesi olmak için fiziksel özellikler nelerdir?
Fuar hostesi ve fuar hostu olmak isteyen kişilerde öncelikle iyi fiziksel özellikler aranmaktadır. Fuar hostesleri tanıtım ve reklam işlerini yerine getirdikleri için öncelikle bakımlı ve iyi görünmelidirler. Dış görünüşe özen gösteren kişiler bu açıdan her zaman öncelik taşmaktadırlar. Model olmak isteyenlerin bu yönden en büyük avantajı fiziksel özelliklerin iyi olmasıdır. Firmalar host ya da hostes seçerken genellikle fiziksel özellikleri iyi olan, bakımlı ve güler yüzlü kişileri seçmektedirler. Ayrıca host ve hostesler farklı ve çok sayıda firmanın tanıtımını yaptığı için bunlarda belirli bir kültür seviyesine sahip olma ve en az lise mezunu olma gibi nitelikler de aranmaktadır. Yabancı dil bilmek de avantaj sağlamaktadır.

Stand Hostesliği Nasıl Bir İştir?

Fuar hostesi ve fuar hostu olarak çalışmanın hem kolaylıkları hem de zorlukları vardır. Fuar hostesi olarak çalışmanın kolaylığı bu işin her gün yapılma zorunluluğunun olmamasıdır. Yani sadece fuar, etkinlik, gösteri, açılış ve benzeri faaliyetlerin olduğu zamanlarda görev almak bir açıdan avantajdır. Bunula birlikte bir ajansla fuar hostesi ya da fuar hostu olarak çalışmak için anlaşma yaptığınızda bu iş avantaj hâline gelebilir. Fakat sözleşme yaparsanız ajansın sizin için bulduğu tüm işleri kabul etmek zorunda kalırsınız ki bu iş o zaman sizin için pek eğlenceli olmayabilir.

Stand hostu ne iş yapar?

Stand Hostesi kayıt-kabul masasını hazırlar.
Yeni yaka kartları hazırlar.
Firma ve firmanın ürettiği ürün ya da sunduğu hizmet hakkında bilgiler verir.
Bir açılış ve benzeri organizasyon söz konusu ise program akışını sunar.
Katılımcılara yaka kartlarını sunar.
Tüm bu işlerin güler yüzle gerçekleştirilmesi gerektiği için fuar hostesleri ve fuar hostları insan ilişkilerinde başarılı olmalı, sosyal ve güçlü olmalıdır.

Hostesler ortalama ne kadar kazanır?

Fuar hostesleri ve fuar hostlarının kazandığı ücretler çok değişkenlik göstermektedir. Öyle ki bazı firmalar fiziği çok düzgün olan host ve hosteslere daha çok ücret ödeyebilmektedir. Deneyimli, olmak ve güler yüzlü olmak da ücreti etkileyebilmektedir. Bununla birlikte amatörler için kazanılan en düşük ücretin günde 25-30 TL olduğunu ve en yüksek ücretin de 100 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak daha tecrübeli ve/veya başarılı hostesler günde 250 TL ye kadar gelir elde edebilirler. Bazı host ve hosteslik işlerinde bu ücrete sigorta da dâhil olabilmektedir. Bunun dışında profesyonel modeller, mankenler ve benzeri kişilerde fuarlarda tanıtım amaçlı görev alabilmektedir. Burada ücretler 500-2000 TL arasında kişinin özelliklerine göre farklılık gösterebilmektedir.

Stand Hakkında
Fuar Standınız sizin katılmış olduğunuz fuardaki iş yerinizdir. Fuar Standınız katılmış olduğunuz fuarda ürünlerinizi düzgün ve doğru bir şekilde sergilemeniz, firmanızı ifade edebilmeniz kısacası katılmış olduğunuz fuarın amacına hizmet etmesi açısından çok önemlidir..Firmanızı ilk kez görecek olan ziyaretçiler firmanızla ilgili ilk izlenimlerini standınız aracılığı ile edinecekleridir.Bu açıdan Fuar standları önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Fuara katılma amacınız seçeceğiniz fuar Standı çeşidini belirlemek açısından en önemli unsurdur..Prestij için katılmış olduğunuz bir fuarda ucuz görünümlü bir fuarda ziyaretçilerin gözünde istediğiniz etkiyi yaratamazsınız…

Stand Hostesi Bulmak İçin Ne Yapılır
Önce firmamıza danışmanız menfaatiniz gereğidir. Yılların oluşturduğu bilgi, birikim ve uygun fiyat politikası nedeni ile stand hostesi bulabileceğiniz emin ellerden biri firmamızdır.

Stand Hostesi iletişim;
Lütfen web sitemizin iletişim menüsünden bizimle temas kurunuz. Ücretsiz danışmanlık hizmetimizden istifade ediniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Kurumsal Organizasyonların Çeşitleri ve Önemi

Yurt içi ya da vatan dışı çoğu firmanın katıldığı, amaç kitle ile direkt olarak etkileşime geçildiği aktivitelerdir. Markanın tanıtılması, ürünün müşteriye ulaştırılması ve hitap edilen kitle ile direkt olarak etkileşim kurulması tarafınden gerektiğince etkilidir. Yeni çıkan ürünün tanıtılması, var olan ürünün tutundurulması, marka değerinin arttırılması, müşteriler ile pozitif bağ kurulması tarafınden fuar organizasyonu çok mühimdir. Belli sektörden şirketler amacıyla Aralıklı olarak düzenlenen bu aktivite, çok çok şahsa ulaşılması ile de ilgi çeker. Bu anlayışla fuarcılık konusu ile alakalı A'dan Z'ye hizmet veren Fuar Sepeti müşteri ve piyasa analizini profesyonel bir süreçle gerçekleştirirken, şirket amacıyla maliyet ve verimliliği de artırıyor. Toplantı Şirketin yaptığı işleri, ürünleri, faaliyetleri değerlendirdiği aktivitelerdir. Sadece yöneticilere açık bulunduğu gibi bütün çalışanların katıldığı büyük çaplı düzenlemeleri de olabilir. Gelecekle alakalı kararların a

AÇILIŞ Organizasyon Fikirleri

             Hayatımızın özel  ve önemli bir çok anları olduğunu ve bu anları daha farklı unutulmayan birer anı olarak anlamlandırıp güzelleştirmek için tercih edilmektedir aynı zaman da reklam içinde tercih edilmektedir amaç akılda kalmak tercih sayısını arttırmaktır ses getirecekler tercihlerin nedenidir. Bunlar farklı alanlarda ve değişiklikler göstermektedir.         AÇILIŞ Organizasyon Fikirleri Bazıları düğün , açılış fuarları . doğum günleri , konserler , açılışlar , mezuniyet törenleri ,piknikler kokteyller , ürün tanıtımlarında da ve müşteri isteklerine uygun günlük organizasyonları da vardır bunlarda müşteri memnuniyeti göz önüne alınarak uygulanmaktadır. Organizasyonlar olabildiğince eğlenceli ve bunlar ile beraber müzik , bando takımları palyaço animatörler ve bir çok süs eşyaları ile düzenlenen alımlı güzel ortam ve mekanların hazırlanmasında balonlu ,  konfeti atımı ,   kullanılan bir çok değişik süslemeler ile akıllarda kalıcı olmak ve tercihi arttırmak içi

SOKAKTA SÜNNET ORGANİZASYONU

Sizin için, aileniz için ve o çok sevdiğiniz biricik oğlunuz için bu özel günün kusursuz ve en güzel şekilde geçmesini istersiniz değil mi? Bir sürü eşe dosta haber vereceğiniz bu mutlu gününüzde onları hoş bir davette ağırlamak isteyeceğinizden şüphemiz yok. Davet içi salonlara verilen onca para yerine bunun çok daha azı ile iyi bir organizasyon firması tutarak sokakta sünnet organizasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Hem de kişi sınırlamanız olmaz. Bu sayede sevdiğiniz hiç kimseyi davetinize çağırmaktan vazgeçmek zorunda kalmazsınız. Bu mutlu gününüzde tüm sevdikleriniz bir arada olur. Ramazanda Sünnet Düğünü Ramazan aylarında da uygun saatlerde güzel bir düğün gerçekleştirebilirsiniz. Ramazan ayının içerisinde olunması sizlerin sünnet düğününüzü organize etmenize herhangi bir engel teşkil etmemektedir. Bu süreçte de firma sizlere hizmet vermektedir. İslami Sünnet Organizasyonu Sünnet organizasyonunuz siz ne şekilde isterseniz o şekilde düzenlenerek sizlerin istek

Katkıda bulunanlar